Министерството на външните работи съветва пътуващите за Франция да се информират предварително

...
Министерството на външните работи съветва пътуващите за Франция да се информират предварително
Коментари Харесай

Външно със съвети заради стачките във Франция

Министерството на външните работи съветва пътуващите за Франция да се осведомят авансово за графика на придвижване на железопътния и въздушния транспорт заради планувани стачки там, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

Днес работещите в сферата на жп превоза във Франция стартират 3-месечни протестни дейности. Предвижда се митингите да продължат до 28 юни, като ще се стачкува на всеки 5 дни. Стачката на работещите по някои от жп линиите в Париж стартира още нощес в 19,00 ч.

Стачни действия са оповестени за следните дати:
- През април: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29
- През май: 3, 4, 8, 9, 13, 14, 18, 19, 23, 24, 28 и 29
- През юни 2, 3, 7, 8, 12, 13, 17, 18, 22, 23, 27 и 28.

По време на митингите единствено един трен TGV (високоскоростен влак) от осем ще бъде в придвижване. В провинцията ще се движи приблизително един трен TER (регионален експресен транспорт) и един трен Fransilien (влакове, обслужващи предградията) от пет, отбелязва организация „ Фокус “.

Вълната от митинги е против промените, замислени от държавното управление, които засягат индексирането на заплатите, изплащането на болнични, облагането и отпуските на чиновниците.

Служителите на Air France Inter също стачкуват през днешния ден, както и на 7, 10 и 11 април. При анулиран полет самолетната компания подсигурява, че ще уведоми персонално клиентите в деня преди отпътуването посредством SMS или е-поща. Актуална информация ще има и на уеб страницата на авиопревозвача. Синдикатите на всички специалности, обслужващи Air France стачкуват с искане за 6% нарастване на заплатите, само че управлението отхвърля.

Българското външно министерство поучава българските жители да се осведомят авансово за графика на придвижване на железопътния и въздушния превоз във Франция на съответните гари и летища, както и на интернет страниците на френската Национална железопътна компания и самолетна компания Air France.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР